maandag 18 mei 2015

Foam Clay

Geschreven door Boukje

Ik gebruikte de Foam Clay al eerder, klik hier, eigenlijk kinderklei, maar zo leuk om ook op je kaartjes of Art Journal te gebruiken! Er zijn allerlei kleurtjes verkrijgbaar, maar je kunt de klei ook zelf een kleurtje geven!


Hier heb ik een hart gestanst, een laagje met Foam Clay erop gedaan en aan de lucht laten drogen. Aquarelpapier is ruw genoeg, daar blijft de klei zo op plakken. Daarna heb ik met een droge kwast een beetje Brusho Brilliant Red erop gedaan en natgespoten met water. Wow, wat een kleur! Ook dit laat je aan de lucht drogen. (Wil je lichter van kleur, dan spuit je meer water, ik vond dit felle wel leuk!)
-De achtergrond heb ik gemaakt met mijn Neocolors II, aanbrengen op je craftsheet, natspuiten en je aquarelpapier erdoor halen. Drogen met je heatgun en eventueel herhalen tot je tevreden bent.
-'k Heb nog wat spetters gemaakt met de paarse kleur.
-Gemat op een ondergrondje, ook op kleur gebracht met Neocolor.


Gebruikte materialen Creabest:
*Purple 090 (spetters)
-Foam Clay wit,
-ScrapBerry's Elegy Adhesive Gems,
-Inka Gold Greenyellow.

En weet je mijn taartkleedje nog, die ik maakte met de Smooshing Techniek? (klik hier)
Daar moest natuurlijk nog een kaartje mee gemaakt worden, ik liet me inspireren door de kaartjes op Annemarie haar blog en maakte deze vlinderkaart. 


De vlinder is ingekleurd met Neocolors II en de randen van het dessinpapier kregen een bijpassend kleurtje met deze krijtjes (streepje langs de rand, met een natte vinger uitwerken)


Gebruikte materialen Creabest:
-Joy! Spring Paperbloc,
-ScrapBerry's Elegy Time is...
-Aquarelpapier Reeves.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!


Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten