maandag 27 april 2015

Art Journaling and Mixed Media van Marieke Blokland

Geschreven door Boukje

Ik mocht aan de slag met een opdracht uit het  boek 'Art Journaling &Mixed Media' van Marieke Blokland, leuk! Niet iets waar ik heel veel ervaring mee heb, juist dan is het boek handig om te kijken wat de mogelijkheden van de materialen zijn en de opdrachten geven je een goede start om te beginnen!

Deze opdracht sprak mij wel aan:
Pak een stapel oude tijdschriften en knip er afbeeldingen uit die je aanspreken. Maak er collages van. Je kunt bijvoorbeeld een 'moodboard' maken van hoe jij je vandaag voelt. Of zoek mooie vormen of kleuren bij elkaar. Gebruik je intuïtie, er is geen moeten.


Ik neem je stap voor stap mee in mijn Mixed Media avontuur!
- Ik scheurde stukken papier uit de Flow en Daphnes Diary, ik ging voor de kleurtjes die mij aanspraken en knipte een paar afbeeldingen uit. Er lag nog oud muziekpapier op mijn tafel en ook stukken van een oud gedroogd theezakje kregen een plekje op mijn pagina. Ik plakte alles op met Golden Regular Gel Medium, gewoon lekker met je vingers aanbrengen, het plakt prima!


-Om van je collage één geheel te maken, breng je een laag transparante gesso aan. Dit geeft je de mogelijkheid om verder te werken op je onderlaag, het geeft een ruwe structuur, maar je ziet nog steeds je ondergrond...


- Breng Light Molding Paste aan met behulp van een masker (en een spatel of oud bankpasje)
-Breng met Neocolor II wat meer kleur aan op je achtergrond. Dit kun je doen door wat te kleuren en daarna met een natte vinger uit te werken. Of breng kleur aan, spuit water op je kleur en laat je kleur naar beneden druipen, door je achtergrond rechtop te houden.


-Ik kleurde met Neocolor II over het Molding Paste en veegde dit uit met een natte vinger.
-Ik zie nu dat ik het flesje Bombay Ink niet op deze foto heb staan, maar op de foto hieronder. Ik drupte wat inkt op de achtergrond en heb het met water uit laten lopen.
-Stempel met watervaste inkt in de achtergrond en maak spetters met Dylusions Spray Ink (even dop losdraaien en met pipetje boven je werk spetteren.


Iets te enthousiast maakte ik de bladzijde af en vergat daarbij om nog meer foto's te maken. :)


-Ik stanste het hart, kleurde dit met Neocolors II en gaf het een glanslaagje met Gel Medium. Het vel papier uit mijn Joy! Spring Paper bloc paste qua kleur er mooi bij! Samen met de rietjes, lint en sterretje plakte ik het op.
-Her en der plakte ik stukjes washitape.
 Foam Clay is  eigenlijk een kinderklei, maar je kunt het ook prima gebruiken bij Mixed Media technieken! Op ruwe ondergrond blijft de klei zo plakken. Wil dat niet, doe dan een beetje Gel Medium eronder. 'k Heb hier heel simpel balletjes klei platgedrukt en er gekleurde gems in geplakt.


 Gebruikte materialen Creabest:
*Wit 001
*Carmin 080
*Turquoise 191
*Scarlet 070
-Bombay Ink Teal,
-Molotow Marker Signal Black, Signal White,
-Prima Marketing Clearstamps,

en verder:
-Studio Calico Mistable Stars,
-Prima Say it in Crystals,
-Washitape,
-Tim Holtz Hearts,
-Rietjes Hema,
-Nestabilities,
-DF3414 Design Folder Extra Chevrons,
-Naaigaren.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!


Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

1 opmerking:

  1. Nou Boukje, bravo, zo anders dan wat jij doet, hoe leuk is dit!!!

    Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen