zaterdag 21 juni 2014

Versieringen van klei

Geschreven door Berthine

Jolanda Rang is één van de dames die kaarten en andere voorbeelden maakt voor onze winkel. Meestal komt dit niet op het blog terecht, maar vanwege de opdracht voor het CreaKampioenschap van vandaag wilde ik het nu wel laten zien. Mocht ik je nieuwsgierig hebben gemaakt, Jolanda geeft een demonstratie aanstaande zaterdag 28 juni tijdens de Hobbyjournaaldag bij ons in de winkel. Meer info daarover kun je hier vinden: http://www.creabest.nl/winkel/activiteiten.html


Jolanda gebruikt zelfhardende klei. Haar favoriet is de Do & Dry Light. Van Fimo hebben we sinds kort ook een luchtdrogende klei. Ook de 'normale' Fimo klei (Professional, Soft en Effect) kun je prima gebruiken, maar zul je wel af moeten bakken. (Nieuwsgierig naar Fimo? Daar wordt vandaag een demonstratie mee gegeven in onze winkel!)

 


Jolanda gebruikt om de vormen te maken siliconen mallen. Wij hebben de mallen van Wow! in ons assortiment. Wow! heeft ze bedoeld voor hun Melt poeder, maar ze kunnen ook prima met klei gebruikt worden. Verder kun je alle soorten siliconen mallen gebruiken, bij bijvoorbeeld De Leukste Taartenshop hebben ze er veel.

 


Jolanda zet de vormen vaak ook nog iets aan met Distress Inkt, dat werkt prima op de luchtdrogende klei, omdat deze mooi poreus is. Je kan wanneer je platte vormen maakt ook mooi op de klei stempelen (of erin stempelen als de klei nog niet hard is). Luchtdrogende klei werkt prettig en droogt dus uit zichzelf. Zorg er daarom voor dat je het luchtdicht opruimt, anders droogt het uit.

 

(Deze laatste is het cadeau dat we van Jolanda hebben gekregen voor de opening van de winkel, zijn we dus super blij mee!)

Gebruikte materialen van Creabest:
Do___Dry_Light_4e5f234ac984b.jpg  /064d6898a521b17291c037ea69002186  test

Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

1 opmerking: