maandag 16 juni 2014

Neocolor II aquarelkrijtjes

Geschreven door Boukje

Afgelopen zaterdag mocht ik in de winkel een make and take geven met de Neocolors II, de aquarelkrijtjes van Caran d' Ache. Thuis lekker aan het proberen geweest om toch verschillende techniekjes binnen één kaartje te krijgen. 


Deze met het Scrapberry beertje? Zo leuk, maar de stempels waren al uitverkocht, ze komen weer gelukkig, want het is wel een heel leuke serie! Met de krijtjes kun je dus stempelafdrukjes inkleuren. Rechtstreeks op papier aanbrengen en dan uitwerken met een waterbrush of op je craftsheet kleuren en met een waterbrush inkleuren, het kan allebei. Het achtergrondje bewerkte ik later met een masker, spetters en een witte Molotow Marker.


Het middelste kaartje hebben we uiteindelijk gemaakt, omdat we dan ook konden werken met Viva Inka Gold, zo leuk om daar de blaadjes mee te kleuren en ook de bloemetjes maakten we roze of paars (had ik thuis nog niet, dus niet op deze) In de achtergrond brachten we kleur aan met de krijtjes, met water aan je vinger maak je eerst de kleuren nat en laat ze vervolgens mengen. Drogen met een heatgun en vervolgens maakten we de randjes nog een tintje donkerder voor meer diepte. We maakten spetters met de kwast en figuren in de achtergrond met behulp van een masker. (op deze heb ik zelfs met de krijtjes gestempeld door de stempel licht vochtig te maken)


Bij de onderste kleur je de achtergrondstempel in met de krijtjes en daarna werk je het uit met een waterbrush. Ook hier wat spetters en gewerkt met een masker.  Met witte Molotow Marker nog accenten aangebracht en lijntjes getekend.


Neocolorkrijtjes zijn verkrijgbaar in 126 losse kleuren, maar ook in handige sets verkrijgbaar. De kleuren mengen prima! Als basis werkt Aquarelpapier heel goed.

Leuk dat je kwam kijken, tot de volgende keer!


Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

2 opmerkingen:

  1. Mooie kaarten, vooral die laatste.

    Gr. Gz

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet je dat ik die Neocolours al heb sinds ik tekenexamen heb gedaan op de middelbare school? Ze blijven zooo favoriet! Groetjes, Gerrina

    BeantwoordenVerwijderen