woensdag 13 november 2013

Mixed Media Canvas + Silhouette Lettersjablonen maken

Geschreven door Karin Joan


Hoi allemaal,

Vandaag wel TWEE zelfmaakvideos!!

Ten eerste bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige berichten. Dat maakt mij helemaal blij!
Ik vind het echt super om je te kunnen inspireren.
Heb je nog nooit een reactie achter gelaten op een van mijn projecten?
Dan zou ik het leuk vinden om van je te horen. 
Heb jij wel eens gewerkt op een canvas?


Vandaag laat ik je graag dit geboortecanvas zien, dat ik maakte voor kleine Mya Amy. Met dank aan Creabest voor de sponsoring van de materialen.
 Hoe ik het maakte kun je zien in deze video.


Berthine liet je laatst al zien hoe je een sjabloon maakt van Chipboard (bekijk het hier). Ik laat je vandaag ook zien hoe je je eigen sjablonen maakt, maar dan met andere materialen die je opnieuw en opnieuw kunt gebruiken. Bekijk snel onderstaande video!En!! ik heb voor alle Silhouette Cameo gebruikers weer een 
gratis download!
Klik hier
Ik maakte het canvas als een cadeautje ge├»nspireerd door het geboortekaartje.


Voor de naam gebruikte ik Liquitex modeling paste waar ik Silhouette glitter overheen strooide.


Voor de datum gebruikte ik  Liquitex modeling paste zonder glitter.


Ik scheurde hoekjes van patroonpapiertjes van het papierblok van de Capsule Collectie van Docrafts en plakte die vast met Mod Podge. 


De kleine letters bracht ik ook aan met Liquitex modeling paste. Maar voordat ik mijn sjabloon weg trok, bracht ik eerst verschillende roze tinten kleur aan met Distress inkt   en Distress Stain. Het resultaat is een mooi kleurverloop op de piepkleine letters. Bekijk de video om te zien hoe ik dat deed.


Alle sjablonen voor dit canvas maakte ik zelf. Ik gebruikte Crafter's Worskhop Stencil Sheets voor de krullen in de hoeken. (Op moment van schrijven zijn helaas alleen nog de kleintjes verkrijgbaar in de webwinkel van Creabest.) En vellen transparant plastic overheadprojector vellen voor de letters. 

Bekijk de tweede video om te zien hoe ik de sjablonen maakte.


De naam is hetzelfde als op het geboortekaartje. Dit verkreeg ik door het kaartje te scannen en de traceermethode in de Silhouette Software te gebruiken. (zie video). Zo kon ik mijn sjabloon op maat maken.


Ik koos voor zachte contrasten. Zacht als babytjes :-) De krullen en sterren bracht ik aan met Extra Heavy Gel Molding Paste. Deze is semitransparant en heeft een zachte zijdeglans. 


De achtergrond van het canvas kleurde ik met  Distress inkt   en Distress Stain en veel water voor een mooi verloop en Aquarel effect.


De kleuren van de patroonpapiertjes van het papierblok van de Capsule Collectie van Docrafts passen heel mooi bij de verschillende roze tinten. 
Heb je trouwens de Letterblokken al gezien, die ik maakte met dezelfde papiertjes?


Het is zo leuk om een geboortecanvas te maken naar het ontwerp van het geboortekaartje. Zo weet je ook (bijna) zeker dat je iets maakt waar de jonge ouders blij mee zullen zijn.  En dat waren ze ook :-)


Ben je vrij nieuw in Gels en Molding Paste? Bekijk dan ook eens de publicatie: Art mediums-7 op een rij, waarin ik je vertel over mijn eerste kennismaking met 7 verschillende mediums. Het aanbrengen doe ik met Schildersmesjes


Ik stond zelf aangenaam verbaasd om te zien hoeveel detail je kunt aanbrengen met een sjabloon en mediums. Het maken was echt genieten!


Aan de achterzijde bevestigde ik met een hete-lijm-pistool een ophang-oogje om het canvas op te kunnen hangen.


Ik hoop je weer geinspireerd te hebben,
leuk als je een reactie achterlaat!

Enneh... vergeet de gratis downloads niet!

Hartelijke groetjes
en tot een volgend project,

Karin Joan

 

Gebruikte materialen:

Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

4 opmerkingen:

 1. Wat heb je dat mooi gemaakt, prachtg cadeau voor de ouders!
  Had je het canvas eerst ook bewerk met gesso? Ik denk dat je daarmee het afstoten van de inkt kunt voorkomen.
  Groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Boukje, dankjewel voor je lieve reactie. Nee, ik heb geen gesso gebruikt. Ik zou dat wel eens moeten proberen, maar ik dacht dat gesso juist voor Aquarel niet goed werkt...? Maar ik ga er gewoon eens mee experimenteren. Bedankt voor de tip! Super :-)

   Verwijderen
 2. Heel mooi. Is het ook mogelijk om zo'n canvas te bestellen? Lijkt me heel leuk om zoiets cadeau te doen aan mijn beste vriendin die in augustus uitgerekend is. Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij doen het niet, maar volgens mij kun je bij Karin Joan zelf terecht: http://karinjoan.blogspot.nl/ Succes!

   Verwijderen