dinsdag 16 juli 2013

Spelen met inkt: Aquarel effecten

Geschreven door Karin Joan


Ik raak de laatste tijd zo geinspireerd door Aquarellen. Het karakter van de pigmenten die zich verzamelen aan de randen van de waterdruppels en kleine plasjes op het papier. Prach-tig! Tja... dat heb ik nu eenmaal :-) (iemand die dat herkent...?) 
Ik wil graag dat effect meer gaan toepassen in mijn projecten en ben daarom aan het experimenteren gegaan. 


Ik heb voor dit kaartje gewerkt met een re-inker van de Distress Ink serie van tim Holtz. Dit is de kleur Dusty Concord. Ik mengde enkele druppels op een plastic vel met wat water uit een nat penseel en liet dit vanaf een kant van het kaartje druipen naar de andere kant. Het geeft zo een geweldig mooi speels effect.
Om meer karakter aan de paarse wolk te geven, heb ik pure inkt gespat met een tandenborstel.De lichte vlekken kreeg ik door op de droge inkt, waterdruppels te laten vallen. Deze verdunnen het pigment op het papier, duwen dit naar de rand van de waterdruppels en laten lichte plekken achter. 

De 'You are so' liet ik door de Silhouette tekenen mbv een sketch pen. Ik tekende met zilver en trok het later met de hand over met wit, omdat ik dat toch mooier vond.
Berthine liet ons al eerder zien hoe de sketch pennen werken:De 'Loved'  sneed ik uit  met mijn Silhouette'. De letters heb ik overlappend opgeplakt. Ik streek nog wat Milled lavender over de letters om ze wat meer in de achtergrond weg te doen vallen. 

Een volgende keer laat ik je graag zien wat ik nog meer heb gedaan met Aquarelleren met Distress inkt.
Ik liet mij daartoe inspireren door mijn Pinterest bord Watercolor, waar prachtige kunstwerken op staan. Neem gerust alvast een kijkje: 


Aquarelleer jij wel eens? Of werk je met waterverf-effecten? 
Heb je iets online staan? Dan kom ik heel graag even kijken.
 Laat even je linkje achter.

Ik vind het sowieso geweldig als je een berichtje achter laat en lees ze allemaal met veel plezier.
Leuk dat je weer geweest bent
en tot een volgend project!

Hartelijke groetjes,
Karin Joan
Geen opmerkingen:

Een reactie posten