vrijdag 12 juli 2013

Silhouette Vrijdag: Print en snij

Geschreven door Berthine

Deze week ben ik aan de slag gegaan met print en snij, een leuke functie van de Silhouette machines waarbij je dus printen en snijden kunt combineren met elkaar. Ik heb daarvoor o.a. het gratis bestand van deze week gebruikt.


Printen en snijden kun je met elke versie van de Silhouette machine. Voor een hand-out hoe het precies werkt, klik je hier.


Het belangrijkste bij het printen en snijden is dat de registratietekens goed gevonden worden. Als deze niet gevonden worden, kan de machine ook niet juist snijden. Als het de machine niet lukt om ze te vinden, controleer dan het volgende:
1. Zorg ervoor dat het papier op de juiste manier op de mat zit, precies zoals ook in de software te zien is. Zorg dat het papier goed recht op de mat zit. Dit zorgt ervoor dat de tekens precies op de juiste plek zitten op de mat.
2. Zorg dat je de mat met papier er zover indraait dat de bovenrand van het papier gelijk zit met de bovenrand van de zwarte streep op de machine. Dit zorgt ervoor dat de mat er precies goed in zit en de tekens zitten op de plek waar de machine ze verwacht te vinden.
3. Het kan soms zijn dat de machine de tekens niet kan vinden doordat er te veel of te weinig licht is. Het kan, wanneer de tekens niet gevonden worden, helpen om de klep dicht of open te doen en het dan opnieuw te proberen.
4. Als laatste kan het helpen om de instellingen van de printer aan te passen. Bij sommige printers kan het zijn dat door weinig gebruik (vaak wanneer de printer staat ingesteld op zuinig printen) of veel gebruik van inkt (vaak wanneer de printer staat ingesteld op de beste printkwaliteit) de lijnen te dun of dik worden om goed gelezen te kunnen worden. Bij de standaard printerinstellingen moeten de lijnen op de juiste dikte geprint worden.

Het kan zijn dat de machine soms iets naast de afbeelding snijdt, dit kun je bijstellen door te kalibreren. Klik hier om het Silhouette vrijdag bericht dat daarover gaat te bekijken.
Gebruikte materialen van Creabest:
Stazon_Stone_Gra_4daff57184b29.jpg   7a1608397de2b1bb88d08c463ae4b736.jpg   Silhouette_Cameo_4e3133c2a7eb3.gif   Distress_Ink_Wal_4b7abdbc9e0ff.jpg

Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

3 opmerkingen:

  1. duidelijke uitleg, en zo leren we elke week weer iets.
    groetjes rian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo snap ik het zelf, met andere woorden heel duidelijk gedaan , leerzaam

    BeantwoordenVerwijderen