vrijdag 10 mei 2013

Silhouette Vrijdag: 3d-projecten

Geschreven door Berthine

Deze week willen we je laten zien wat je kunt doen met 3d-bestanden. Deze bestanden zijn zo ontworpen dat je er een figuur mee maakt die je in elkaar zet. Silhouette heeft allerlei verschillende 3d-bestanden in hun online store. Die bestanden kun je los gebruiken om als home-deco te gebruiken, maar je kunt ze ook in combinatie met elkaar gebruiken.

Vorige week toonde Linda een shadowbox die ze helemaal van papier had gemaakt met de Silhouette. Die kun je hier vinden: http://creabest.blogspot.nl/2013/05/een-shadow-box-helemaal-van-papier.html
Eerder maakte Corinne ook zo'n shadow box: http://creabest.blogspot.nl/2012/04/shadow-box-bali.html  

Deze week laat ik je ook een shadowbox (of letterbak) zien, waar dan één van hout die ik met Silhouette snijbestanden gevuld heb. Ik heb daarbij 3d-bestanden en gewone snijbestanden gebruikt.
Daarnaast heb ik nog 2 Wall Art dozen om je te laten zien.

Wall Art zijn versieringen voor aan de muur. De bestanden die je bij Silhouette hiervoor aan kan schaffen van A Little Hut zijn bestanden die je uitsnijdt uit verschillende vellen en dan in elkaar plakt. Hieronder zie je daar 2 voorbeelden van. De bestanden van A Little Hut kun je hier vinden: http://www.silhouetteonlinestore.com/?page=view-artist&artist_id=77044

Papier van Wishes & Dreams - Prima Marketing

Papier van  Eclectic Everyday - Echo Park Paper en White Classic Cardstock - Bazzill


En de shadow box:

Dit is een houten, bestaande box die ik aangekleed heb met papier en gesneden Silhouette bestanden. Het papier dat ik voor deze box gebruikt heb is Secret Garden van Graphic 45. De witte figuren zijn van wit cardstock. De vogels en vlinders zijn afbeeldingen die ik op internet heb gevonden (de vlinders kun je hier vinden op pinterest: http://pinterest.com/pin/360569513886873280/) Die afbeeldingen heb ik zelf omgezet naar een print en snijbestand en vervolgens dus uitgeprint en gesneden. De andere snijfiguren (de bloemen en het vogelhuisje) heb ik uit hetzelfde papier gehaald als het papier dat tegen de achterkant van de box zit.

Om het 3d-effect te krijgen met normale snijbestanden, plak je deze met 3d foam (soms meerdere lagen) op of plak je het schuin in elk vak. Door ook figuren over de voorkant van de box te plakken (zoals het vensterraam en de hekjes), maak je er helemaal 1 geheel van en benadruk je die diepte helemaal.
Om de figuren wat meer diepte te geven zetten wij de randen iets aan met inkt. Dat doen we met de 'platte' figuren, maar ook met de 3d-figuren en zelfs de stukken papier tegen de achterkant van de box. In de video onderaan dit bericht leggen we uit hoe je dat doet. Daarin laten we je ook zien hoe je de bloemen maakt die we in deze box gebruikt hebben.


Naast de bloemen, zijn doosjes e.d. natuurlijk ook 3d-bestanden. Dit vogelhuisje is ook een bestand wat je na het snijden zo in elkaar zet. (bestand 8209)


Deze boom is een mooi voorbeeld van andere 3d-bestanden. Er zijn bestanden die je in elkaar schuift tot een 3d-figuur. Je snijdt voor deze boom 4 delen, die je in elkaar schuift zodat het rond lijkt. 

Gebruikte materialen van Creabest:
Gebruikte snijbestanden: 
Wall Art:
3D Wall Art Trees: 26171
3D Wall Art Tree and Swing: 26769
Shadowbox:
3D Bird House: 8209
3D Tree: 35493
3D Rolled Rose: 25432
Birdhouse: 1113
Birdhouse: 1112
Window: 6580
Ladder: 3219
Water Can: 1226
Birdbath: 1019
Wheelbarrow: 1227
Fence: 2679
Fence: 16326
Bench: 2854 


Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten