dinsdag 14 mei 2013

Een opgeleukt T-shirt

Geschreven door Linda de Bruin

Van een eenvoudig wit T-shirt;Eerst met de silhouette de volgende dingen uitgesneden en de silhouette fabric ink gepakt. Even een let op-momentje is het uitsnijden van de smooth heat transfer in spiegelbeeld. (oeps)

Eerst de verf, laten drogen, daarna de smooth heat transfer erop geplakt. Dan komt toch echt de strijkijzer. Niet alleen voor de heat transfer maar ook om de fabricpaint te fixeren.

Zelf vind ik het prettigst om met het strijkijzer op de wolstand in de lengte strijkbewegingen te maken voor 10 tellen en dan een stukje op te schuiven en weer 10 tellen strijkbewegingen te maken, etc. Dit dan op het bewuste stuk dit een aantal keren te herhalen van boven naar beneden of van links naar rechts.
Bij een hogere temperatuur en het laten staan van het ijzer heeft al een keer gele/bruine vlekken op het kledingstuk gegeven (en een paar flinke vloeken, die ik maar niet meer herhaald, hihi). De smooth heat transfer heeft naast warmte echt druk nodig om goed te hechten op kleding.

Met de silhouette studio designer edition heb ik van het bestand "Hello thought bubble" met het rhinestone-venster (boven in de werkbalk) de buitenste snijrand omgezet in een gaatjespatroon voor de rhinestones. Met het gesneden templatevel de rhinestones op de goede plek gezet en de rhinestones opgenomen met het transfervel. Met het transfervel worden de rhinestones vastgestreken op de stof.

Een probleem. Mijn dochter wil het T-shirt niet meer uit....

Groetjes, Linda

Gebruikte materialen van Creabest:
- Silhouette Fabric Ink: Cyan en White
- Stencil Vinyl en Transfer Tape (voor de fabric ink)
- Heat transfer Smooth metallic silver
- Rhinestones mint 3mm
- Rhinestones Template Kit
- Rhinestones Transfer Tape

Gebruikte silhouette-bestanden
- 4 chevron borders
- hello thought bubble

Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

1 opmerking:

  1. He-le-maal GEWELDIG!!!
    wauw!! wat een geweldig resultaat en supertechnieken, daar moet ik ook eens wat mee. Complimenten, echt goed gelukt!

    BeantwoordenVerwijderen