dinsdag 1 januari 2013

Een ladekastje van karton (ja, echt waar)

Geschreven door Linda de Bruin

Allereerst de allerbeste (knutsel-)wensen voor 2013. Hopelijk een jaar met gezelligheid, geluk en natuurlijk ook inspiratie.

Dan wil ik vandaag een kadootje voor mijn oudste dochter laten zien. Alle lades van dit kastje kunnen open, dus kan ze eindelijk al haar oorbellen opruimen.


Ik zal eerst een paar foto's laten zien van het kastje en daarna kort uitleggen hoe ik het heb gemaakt. Dit wordt daarom een lang bericht.


Het kastje is bekleed met het papier van Kaiserkraft ; Magnolia Grove. Ook de bloemetjes en de inhoud van de fotolijstjes komen dan dit papier. De handvaten zijn van Tim Holtz.


De fotolijstjes heb ik ook zelfgemaakt van met de Melt Art melting pot. Ranger heeft samen met Tim Holtz een filmpje gemaakt over de melting pot.
Met behulp van Mold-n-Pour heb ik eerst twee afdrukjes gemaakt van bestaande (zilveren) mini-lijstjes. Ook van de mold-n-pour staat een filmpje op youtube. Toen de Thick Embossing Utee Platinum verwarmd in de melting pot. Dit in de (uitgeharde) vormpjes van Mold-n-Pour gegoten....even hard laten worden....tadaaaa..mini lijstjes.

Met karton aan de achterkant, een steunkartonnetje en een touwtje blijven de lijstjes staan.


Op de bovenkant van het kastje staan ook met verf en stickles gevulde mini flesjes en een stapeltje met de silhouette gesneden mini-envelopjes. Ook de rol-roosjes zijn met de silhouette uitgesneden.

Hoe ben ik begonnen.
Van 2 mm karton heb ik een basis kastje gemaakt en het hele kastje bekleed met bruin inpakpapier, zodat er geen randen van het karton zichtbaar zouden zijn.


Met donkerbruine verf het hele kastje bruin geverfd, laten drogen en met beige verf daar licht overheen geverfd voor een vintage look. De kwast met beige verf heb ik steeds een beetje afgedept, zodat er geen dikke dekkende laag zou ontstaan. De bruine verf moet wel een beetje zichtbaar blijven.Toen waren de lades aan de beurt. Heel eenvoudig in elkaar gelijmd van 2 mm karton en daarna geverfd met dezelfde verf als het kastje, eerst donkerbruin en daarover de beige verf.Groetjes, Linda


Gebruikte materialen van Creabest:

- Papier Kaiserkraft; Magnolia Grove
- Tacky Glue original
- Melting pot
- Mold-n-Pour
- Thick Embossing Utee Platinum
- Tim Holtz Idea-ology Corked Vials (mini flesjes)
- Tim Holtz Idea-ology Label Pulls (handvatten)
- Cardstock vanilla (voor de envelopjes)
- Americana verf: Dark chocolate en Eggshell
- De flesjes zijn gevuld met: Golden verf-Quinacridone magenta , Americana verf - Boysenberry pink en Distress stickles- spun sugar
- Distress ink; Frayed burlap

Gebruikte silhouette-bestanden:
- de kaart en envelop (uit de 50 basis bestanden)
- rolled rose


Ga naar de website van Creabest

6 opmerkingen:

 1. Tjee Linda, wat gaaf zeg! Een prachtig kastje met super leuke bloemetjes en wat zijn de lijstjes leuk zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk zeg. Erg mooi met geweldige details. Zal ze vast erg blij mee geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grote, grote, GROTE complimenten, Linda. Wauw! Het kastje is zo knap gemaakt. En die lijstjes zijn geweldig! Ik wist nog niet dat dat kon met de melting pot, leuk!!
  Hartelijke groetjes
  Karin Joan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi project Linda!
  Groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jammer dat de afmetingen er niet bij staan.....wel een heel leuk kastje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen