dinsdag 8 januari 2013

art journal : vissen

Geschreven door Linda de Bruin


Door alle berichten over hoog water en alle regen de laatste dagen was water wel een inspiratiebron.


Een bijkomend voordeel: Als ik mijn art journal nu open op mijn dressoir zet, dan hebben we instant-huisdieren. Gemakkelijk in het onderhoud. ;-)

Ik ben met deze pagina's uit mijn Donna Downey art journal gestart door repen papier op te pakken en over te schilderen met gesso. Met de silhouette heb ik uit (bruine) premium vinyl van silhouette verschillende maten cirkeltjes gesneden en die op de gedroogde gesso geplakt als luchtbellen.

Als basis heb ik met americana verf-sapphire een gehele blauwe achtergrond geschilderd. De aqua vlekken zijn van druppels golden verf-teal en americana verf-desert turquoise; de verfdruppels heb ik met een huishoudsponsje (de schuurkant) al stempelend verdeeld over de bladzijdes. Vooral de golden verf bleef goed zichtbaar en zijn glans houden.(Excuses voor de slechtere kwaliteit van de foto en de kleur, maar deze foto is 's avonds genomen bij lamplicht)

Toen alle verf droog was (gaat snel) heb ik alle vinyl rondjes er af gehaald en de cirkeltjes omgetrokken met een zwart nero potlood. Het voordeel van dit potlood is dat het veegvast is. Bij het verder werken in mijn art journal kan ik rustig verder zonder bang te zijn voor zwarte vegen.


Verder met de visjes: Een bladzijde uit een oud woordenboek bewerkt met distress ink dried marigold en spiced marmalade. Met behulp van het masker mini blazonry 8 "blaadjes" uitgeknipt; 5 blaadjes zijn de lijfjes van de vissen en 3 blaadjes heb ik in 2-en geknipt voor de staarten. Het schubbeneffect en glans komen door glass bead medium van Golden (even goed laten drogen, het wordt dan transparant). Het oogje is een druppeltje enamel accents zwart.


Het "zand" is gemaakt met golden verf - yellow ochre (maar 3 druppeltjes) en het masker mini fish scales. Met hetzelfde masker en americana verf - sapphire ook nog in het "water" en het "zand" wat afdrukjes gemaakt.

Als laatste mijn papieren aquarium nog aangekleed met gedeeltes van de stempel van Kaiserkraft - numbers en memento inkt - black tuxedo.

Vind je mijn huisdieren een aanwinst?

Groetjes, Linda

Gebruikte materialen van Creabest:
- Gesso
- Premium vinyl van silhouette (in dit geval bruin)
- Golden verf: yellow ochre en teal
- Americana verf: sapphire en desert turquoise
- Nero potlood zwart
- Distress ink: dried marigold en spiced marmalade
- Golden glass bead medium
- Enamel accents (zwart)
- Masker: mini fish scales en mini blazonry
- Stempel: Kaiserkraft - numbers
- Memento inkt- tuxedo black

Ga naar de webwinkel van Creabest

1 opmerking: