zondag 2 december 2012

art journal: klaprozen

Geschreven door Linda de Bruin

Wat nu als je absoluut niet kunt tekenen en graag klaprozen wilt in je art journal...

Van internet heb ik een foto van een grasveld met klaprozen gehaald. Deze foto 2 keer geprint, een keer gewoon en de tweede in spiegelbeeld (Vooral de zoeknaam poppies geeft veel foto's). Door middel van image transfer met gel medium heb ik de beide afbeeldingen in mijn art journal gekopieerd. De video van Donna Downey geeft een hele duidelijk uitleg (Engels talig).

Toen de bladzijdes goed droog waren heb ik de onderste helft van de pagina's bewerkt met gesso. Weer laten drogen :-).

Het zogenaamde gras gedeelte heb ik verticaal gestreept gekleurd met panpastels (Dairylide Yellow shade, Dairylide Yellow, Dairylide Yellow tint) en de lucht van de gekopieerde foto nog extra aangezet met horizontale strepen turquoise, turquoise shade en titanium white. De zichtbare klaprozen heb ik extra rood aangezet en in het "gras" extra rode vlekjes gemaakt. De randen met raw umber shade donkerder gemaakt. Dit geheel gefixeerd voordat ik met modeling paste aan de slag ging.Photobucket

Vanaf een kleurplaat op internet heb ik met de silhouette en een basis sheet een masker gemaakt met 3 klaprozen. Toen was het gemakkelijk om klaprozen te maken met het eigen masker, modeling paste en een spatel. Toen een nachtje laten drogen.

De volgende dag met rood, zwart en wit de klaprozen afgemaakt en de stengels met dairylide yellow bewerkt.

Photobucket

Photobucket

Groetjes, Linda

Gebruikte materialen van Creabest:
- Donna Downey Art journal (ik heb nummer 2)
- Gesso (wit) van golden of liquitex
- Golden gel medium
- Panpastel: Dairylide Yellow shade, Dairylide Yellow, Dairylide Yellow tint, Turquoise, Turquoise shade, Titanium white, Permanent red, Permanent red shade en Black.
- Fixeermiddel
- Masker mini stencil sheet (om zelf maskers te snijden)
- Silhouette
Liquitex modeling paste

4 opmerkingen:

 1. Het was veel werk zo te zien maar het resultaat is geweldig.
  Gr Elly

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Elly, het is niet veel werk. Het vergt wel droogtijd/wachtijd, de stapjes tussendoor kosten maximaal 10 per keer. Zo duurt de halve pagina met gesso insmeren nog geen 5 minuten inclusief uitspoelen van de kwast. Zonder droogtijd ben je 45 minuten tot maximaal een uurtje bezig. Ik vond het juist wel leuk om elke avond iets te doen en het te zien groeien.

   Groetjes, Linda

   Verwijderen
 2. Mooi effect, de klaprozen springen er mooi uit!
  Groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf zeg!!! Wat ben je tohc lekker creatoef bezig met de panpastels, super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen