donderdag 15 november 2012

Art Journal met Gelatos en Pan Pastel

Geschreven door Boukje

Ik wilde nog steeds mijn Gelatos proberen op canvas, dus ik ben maar gewoon begonnen met een bladzijde voor mijn Art Journal! Handig zijn de losse bladzijden van het Mixed Media album, je neemt gewoon de bladzijde even los om te bewerken.


-Breng Gelatos geel en blauw aan op de onderste helft, laat de kleuren mengen, gebruik hiervoor je vingers en water. Wow, wat geeft dat een verrassend effect, de kleuren mengen prachtig! De bovenste helft heb ik bewerkt met Pan Pastel Turquoise en Permanent Green Tint en een sponsje. Laat de kleuren mooi in elkaar overlopen.
-Plak een stuk boekpapier in de achtergrond ('k had eerst een rechthoek, maar later heb ik stroken ervan gescheurd), stempel met Distress Ink in de achtergrond en breng met Modeling Paste de ruitjes aan. Gebruik je Gelatos om wat kleur aan te brengen (uitvegen met een natte vinger). Omdat de washi tape er zo mooi bij kleurde heb ik ook daarvan een paar stukjes opgeplakt.
-De zwarte rand is aangebracht met zwarte Bombay inkt en uitgepoetst met een babydoekje.
-Het kleine stukje canvas lag nog op tafel, een probeersel met Modeling Past, glimmermist en Distress Stains. Ook het hart lag nog bij de voorraad, gestempeld met Versamark en bewerkt met Pan Pastel Turquoise. Later links nog schaduw aangebracht met een Gelato krijtje en uitgeveegd met mijn vingers (zonder water) Nog een paar woordjes uit het Chitchat Seasonal en een bloemetje maken het af.


Gebruikte materialen Creabest:
-Mixed Media Album Prima Marketing, canvas bladzijde (inhoud en Kaft 2)
-Gelatos Stick Blue, Blue Berry, Cotton Candy,
-Gelatos Stick Yellow Lemon, Buttercream,
-Bombay Ink black,
-Tim Holtz stempel Mixed Media (CMS125),
-Template ruitjes,
-Template chickenwire,
-Stempel tekst Lindsay Mason Love That Binds,

1 opmerking: