woensdag 17 oktober 2012

Vintage hart van gevuld papier

Geschreven door 24 Homes
Een papieren kussentje, dat is het eigenlijk. Gewoon mooi om op te hangen. Zo maakte ik het.


Ik gebruikte eenvoudig blanco papier en stempelde er een achtergrond mee. Hier gebruikte ik Archival ink in de kleur Coffee voor. Om het contrast tussen het papier en de stempels te verzachten, kleurde ik het hele papier in een lichtere tint. Gebruik hiervoor Distress ink refill antique linen verdund met water en breng dit aan met een breed penseel of een spons. Omdat de Archival ink waterproof is, blijven de achtergrondstempels perfect intact.


Om het papier te verstevigen, plakte ik het met decoupagelijm op een dun lapje stof in een neutrale kleur.

Ik schetste met inkt een hart, dat ik vervolgens uitknipte.


De rand van het papier gaf ik een distressed uiterlijk met zwarte inkt. Dit helpt om straks meer bolling van het hart te suggereren. Gebruik hiervoor distress ink black soot en een sponge dauber.

Het hart bevochtigde ik een beetje en verkreukelde het in mijn hand. De zwarte inkt loopt dan een wat uit in de kreukels en geeft een beetje het effect van leer. 


Op een ander lapje stof legde ik een kleiner hartje van fiberfill (dubbele laag) en daar bovenop het papieren hartje. Onder het fiberfill legde ik een touwtje om het hartje straks op te hangen. Ik naaide op de naaimachine het geheel op elkaar. De stof knipte ik langs het papieren hartje en voila!


Ben je niet zo van de naaimachine? Op de hand naaien of met de nietmachine vastnieten kan ook.
Ik hoor het graag als ik je heb mogen inspireren om ook hiermee aan de slag te gaan. 
Hartelijke groetjes,
Karin Joan


Gebruikte materialen:

sponge dauber: http://www.creabest.nl/webwinkel/stempelaccessoires/sponge-dauber-detail.html Ga naar de website van Creabest Ga naar de webwinkel van Creabest

4 opmerkingen:

 1. Wat een gaaf hart. Leuke techniek. Duidelijke beschrijving. Gaat in het nog te doen boekje(boek)
  opslaan :)
  groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al een paar keer geprobeerd hier een reactie achter te laten, maar door die akelige woord verificatie lukte het niet. Nog maar eens een poging wagen dus.
  Ik heb het hart nagemaakt met eigen stempels en nog een strikje erbij gedaan. Super leuk om te maken, dank je wel voor de duidelijke uitleg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi! Ik ben vaak op zoek naar ideeen voor onze dagbesteding. Onze deelnemers, met een verstandelijke beperking, maken leuke producten voor onze verkooppunt. Dit lijkt me, met hier en daar een aanpassing, misschien een haalbaar iets om te gaan maken.
  vr gr en een compliment ! Jo-Anne

  BeantwoordenVerwijderen