vrijdag 26 oktober 2012

Gelatos Faber Castell

Geschreven door Boukje

Nieuwe materialen, ik vind het heerlijk om te proberen wat ik er allemaal mee kan doen! Zo mocht ik voor Creabest de Gelatos van Faber Castell uitproberen, leuk!

Gelatos zijn gekleurde krijtjes met veel pigment, waarmee je de kleuren kunt blenden, met of zonder water. Je brengt krijt aan op je ondergrond en veegt dit uit met je vingers of je gebruikt water hierbij. De kleuren mengen prachtig op je papier of canvas. 'k Heb hiermee voor jullie een kaartje gemaakt, maar deze techniek kun je ook prima in je Art Journal gebruiken!


De achtergrond is eerst bewerkt met groen en lichtblauwe PanPastels (omdat ik graag groen erbij wilde hebben, maar die set Gelatos nog niet heb :)) De rand gumde ik weer uit.  Hierna kleur aangebracht met Gelatos en dit met water en mijn vingers uitgeveegd over de achtergrond. Met verschillende stempeltjes uit de stempelset her en der afdrukjes gemaakt in de achtergrond. Met modeling paste en de template sterren gemaakt en nog een beetje glitterlijm aangebracht. Met fineliner heb ik een lijntje getekend.
De kerstboom knipte ik om de tekst uit en is bewerkt met Pan Pastel. 


Hieronder de foto met de materialen die ik gebruikte van Creabest (geen linken vandaag, want de webwinkel is dicht vanwege de Kreadoe)
-Faber-Castell Gelatos blue en red,
-Christmas stempelset Teresa Collins,
-Template Snow Christmas,
-Golden Light Modeling Paste,
-Pan Pastel Turqoise en Bright Yellow Green.- Ga naar de website van Creabest Ga naar de webwinkel van Creabest

4 opmerkingen:

 1. Weer super van kleur, heel speciaal!!!

  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kaart, Boukje! Vind het heel leuk dat je dit in kaartvorm hebt gemaakt! Je schrijft er alleen niet bij of je het fijn vond werken met de Gelatos? Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het erg leuk om met de Gelatos te werken Gerrina! :) De kleuren mengen prachtig, leuk dat je het zowel droog als nat kunt gebruiken, je kunt er zelfs een stempelafdrukje mee maken door de stempel met een minimister te bespuiten of even je warme adem erover te blazen en dan af te drukken (net als bij de Distress Markers)
   Groetjes Boukje.

   Verwijderen