maandag 8 oktober 2012

Bladzijde 3

Geschreven door Anette

 Gisteren een hele vruchtbare scrapdag gehad en onder andere een bladzijde in mijn Art Journal kunnen maken. Dit is er een geworden met een ondergrond van glimmermist, verf, distressinkt en verschillende leuke masks. En voor wie durft: ik heb dikke bleek gebruikt om gedeeltes van de pagina te bleken.

Bespuit een bladzijde van je boek met verschillende kleuren Glimmermist. Klap het boek voorzichtig dicht en dep het teveel aan inkt droog met een stukje keukenrol. Sla de bladzijde weer open en droog met de heattool. Voeg hier en daar wat extra glimmermist toe en droog het goed. Gebruik voor de blaadjes een mask van Dylusions en een inkblending tool met distressinkt. Er staan ook cijfers en stipjes op de achtergrond, die zijn op dezelfde manier gemaakt, maar dan met een lichte kleur inkt.
Stempel de afbeeldingen met een goede watervaste zwarte inkt. Droog alles weer met de heattool. Voor de gedeeltes die je wilt laten oplichten gebruik je een dun kwastjes met een heel klein beetje chloor bleekmiddel. Wist je dat je ook heel leuk kunt stempelen met chloor? Het stukje waar de tekst staat heb ik overigens eerst gebleekt en daarna pas bestempeld. Plak aan de onderzijde een bijpassend strookje papertape. Met een lichtblauwe paintdebber strijk je langs de randjes en ook lichtjes door het midden. gebruik dan nogmaals de "random dots" masker en maak extra stipjes met de blauwe paintdabber. Met Glossy Accents accentueer de het cijfer 3. Breng vervolgens extra embellishments en accenten aan.

Gebruikte materialen van Creabest:
-Verschillende kleuren Glimmermist
-Zwarte watervaste inkt: Archival jet black
-Distress-inkt: Aged mahogany, faded jeans
-Prachtige stempel Vintage Birdcages van TPC
-Masks: Lucious leaves, random dots, mini numerals
-Paint dabber 
-Glossy accents
-Tim Holtz Ideology: File tabs
-Sharpie Fine Point Paint Marker White
-Moleskine sketchbook

Materialen uit eigen voorraad:
-Bleekmiddel
-zwarte fineliner
-Kant
-Papertape-


Ga naar de website van Creabest
 Ga naar de webwinkel van Creabest

5 opmerkingen:

  1. Heel erg mooi gemaakt! Prachtige pagina.
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg mooi geworden! zou je wat meer kunnen/willen vertellen over hoe je de pagina precies gemaakt hebt? Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen