donderdag 1 maart 2012

Geschreven door 24 Homes


Ik kreeg pas een iPad van mijn lieve man. Daar hoorde een cover/etui bij in de stijl van 24Homes. Dus ik ging aan de slag.


Aan de voorzijde gebruikte ik een grofgeweven linnen meubelstof in een zandkleur. Deze combineerde ik met een fijn linnen in dezelfde tint en een eenvoudig katoentje voor de voering. Het katoen liet ik ook terug komen in een lint aan de zijkant.


De etui moest een "Shabby feel" krijgen. Dus ik koos ervoor om niets netjes af te werken. Het mocht rafelen en dat doen deze stoffen van nature heel mooi.Ik paste drie verschillende technieken toe om afbeeldingen aan te brengen. Op verschillende plekken gebruikte ik stempels van Eline's Huis die ik eenvoudig met Staz-On aanbracht.

Rechtsboven aan de voorkant bracht ik met Tshirt-transfer papier een print aan. Mooie vintage afbeeldingen vind je op de blog van Graphics Fairy.


Op de achterzijde bracht ik een print aan van een Vintage afbeelding aan van Cacao Payraud (ook te vinden op de blog van Graphics Fairy.) Dit deed ik door de stof door mijn inkjetprinter te voeren.Ik maakte de etui af met kant, een klein lapje gebleekt jute en diverse embellishments: een camee, een bloemetjesknoop en een sleutel van de prachtige collectie van Tim Holtz (die ik per ongeluk achterstevoren geplaatst heb, hihi. De voorkant is zelfs nog mooier: er staat het woord Life op: bekijk de sleutelcollectie hier > Tim Holtz Idea-ology Word Keys)Met fiberfill en karton achter de voering, biedt de etui ook nog eens bescherming aan mijn iPad.


Zie jij jezelf met een van deze technieken aan de gang gaan? Of wil je zelfs proberen om ook een Shabby Vintage etui te maken? We horen graag wat jij ervan vindt. Laat even een reactie achter.
 

lieve groetjes,
Karin Joan


Gebruikte materialen van Creabest:
Tim Holtz Idea-ology Word Keys
Staz-On
stempels van Eline's Huis


Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten