zondag 23 oktober 2011

KreaDoe 2011, hoe haal je zoveel mogelijk uit je dag KreaDoe?

Geschreven door Berthine

Ik heb net een berichtje geplaatst op ons forum over de aankomende KreaDoe en kwam daar een bericht tegen dat ik een voorgaande keer heb geplaatst met tips om het meeste uit je dag KreaDoe te halen, en ik dacht dat het wel leuk was die even met jullie te delen, dus hierbij:

 
De KreaDoe is toch wel het walhalla voor de hobbyist met een enorm aanbod in een enorme beurshal. Je kunt er gewoon verdwalen...
 
We staan inmiddels al een aantal jaar als standhouder op de KreaDoe, en daarvoor ging ik er altijd al graag met mijn zus naar toe. Ik heb naar aanleiding van die bezoeken en de ervaringen als standhouder hieronder een aantal tips voor je bezoek aan de KreaDoe:
 
 • Koop je entreekaarten vooraf op de site van de KreaDoe (www.kreadoe.nl), je hoeft dan niet in de rij om een kaartje te kopen en je krijgt nog korting ook! (tenzij je ze natuurlijk wint in dit berichtje: http://creabest.blogspot.com/2011/10/kreadoe-2011.html)
 • Bedenk op welke dag je gaat, zaterdag is een stuk drukker dan de andere dagen. Zondag is het het rustigste, woensdag t/m vrijdag zijn iets drukker dan zondag, maar lang niet zo druk als de zaterdag.
 • Bekijk van te voren de plattegrond en deelnemerslijst op de site van de KreaDoe en maak een lijstje met stands die je absoluut wilt zien, en zorg er dan tijdens je bezoek ook voor dat je die ziet.
 • Begin niet bij de eerste kraam, dit doen die andere 5000 tot 9000 bezoekers per dag namelijk wel, waardoor je toch niets kunt zien. Bezoek de stands bij de ingang juist wat later op de dag, dan heb je meer ruimte.
 • Begin je bezoek ook niet met koffie in de beurshal, doe dit eventueel buiten de beurshal of op het centraal station, in de beurshal is de catering aan het begin van de dag erg druk!
 • Koop een KreaDoe Magazine, het kost bijna niets, en er zitten maar liefs 100 kortingsbonnen in, dus je hebt het er zo weer uit! Als je hem in de voorverkoop bij het kopen van je entreekaartje koopt is hij zelfs maar 1 euro! Eén van de bonnen is van ons, daarmee kun je een korting krijgen van maar liefst € 5,- bij aankoop vanaf € 50,-.
 • Houd goed in de gaten bij welke kramen je kunt pinnen en maak daar gebruik van. We zien altijd halverwege de dag een lange rij bij de pinautomaten in de hal van de jaarbeurs, zonde van je tijd op de beurs! Ook aan het begin van de dag, zijn de rijen erg lang.
 • Trek goede schoenen aan zodat je het goed volhoudt. Er ligt niet overal vloerbedekking (alleen in het midden van de paden en in sommige stands), en daardoor heb je snel zere voeten.
 • Stel veel vragen aan winkeliers/standhouders, maar ook aan andere bezoekers. Maak eens een praatje terwijl je in de rij voor het toilet staat, zo leer je veel!
 • Neem een notitieblokje mee om dingen op te schrijven zoals een standnummer van een kraam waar je iets hebt gezien waar je even over na wilt denken, zodat je de stand makkelijk terug kan vinden.
 • Neem een fototoestel mee om foto's te maken van voorbeelden die je leuk vindt. Zo onthou je de leuke ideeën beter. Vraag wel even of het mag, sommige standhouders zijn hier helaas niet zo happig op.
 • Zorg voor een goede tas, plastic tasjes kunnen zo in je handen gaan snijden als ze zwaar worden, en papier weegt toch best veel.
 • Let goed op zakkenrollers, het is helaas nodig
 • Draag kleding in laagjes, in de loop van de dag wordt het door al die mensen altijd een stuk warmer, ookal is het november.
 • Hou in de gaten waar je voor gekomen bent, er is zoveel leuks te zien. Weet wat je in ieder geval mee naar huis wilt nemen, en zorg dat je dat niet vergeet en je geld al op is.
 • Koop je iets groots/zwaars? Vraag de standhouder of je het ook aan het eind van de dag op mag halen (mag meestal), dat scheelt de hele dag sjouwen.
 • Zorg voor een makkelijke maaltijd voor als je thuis komt, zo'n dag KreaDoe is best vermoeiend, dus een 5-gangen diner koken zit er vast niet in.

Ga naar de website van Creabest Scrapbooking
Ga naar de webwinkel van Creabest Scrapbooking

5 opmerkingen:

 1. Check....
  Check....
  Check....
  Bedankt voor alle tips!
  100% klaar ben ik er nu voor!
  Groetjes Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede tips hoor, helemaal die van dat boekje waar je wat in kan noteren. Moet ik onthouden.
  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke handig, alles nog eens op een rij!
  Ik ben er helemaal klaar voor, tot woensdag!

  BeantwoordenVerwijderen