maandag 24 oktober 2011

Gorjuss Kaisercraft Chapter One

Geschreven door Boukje

Het begon met een label, maar ik wilde het mooie papier van Kaisercraft ook graag gebruiken!
Dus heb ik een strook genomen die evenhoog was als het label, de labels op de achterkant afgetekend, maar aan de zijkant vast laten zitten, zodat je een harmonicaboekje krijgt.


In het midden een extra label toegevoegd en deze met een plakstrookje in het midden bevestigd.
Nu heb je een extra bladzijde.


Op de derde pagina nog een korter label toegevoegd, die boven aan het boekje bevestigd is met het lintje...


Het label is eerst bewerkt met de achtergrondstempel van Tim Holtz, afgedrukt met Versamark en bewerkt met transparant embospoeder. Je krijgt nu een resist laagje.
Daarna grote vlekken gemaakt met Glimmer Glam Mermaid en verder bewerkt met Distress Ink. Dit gaf nog niet het gewenste effect, de tekst van de achtergrond viel een beetje weg. Daarom ben ik er weer met Gesso overheen gegaan en heb ik het label door een embosfolder gehaald en nogmaals bewerkt met Distress Ink. In het witte gedeelte de tekst gestempeld met wit embospoeder en tenslotte nog wat gespetterd met Glimmer Glam Mermaid.De vlinders zijn op wit gestempeld en bewerkt met Glimmer Glam Mermaid, het geeft zo'n mooi effect met een beetje glim en glitters!


De losse bladzijde is door de embosfolder gehaald. Leuk effect geeft aan de ene kant het negatief en aan de andere kant het positieve effect van de embos.
De Gorjuss stempel is ingekleurd met Distress Inkt in de kleuren die het hele boekje door weer terugkomen: pine needles, weathered wood, broken china, chipped sapphira, om het geheel bij elkaar te laten passen.

Met de wijzers van de Tim Holtz klok maakte ik onderaan het tabje om de bladzijde omhoog te tillen...Ook hier zie je weer de vlinders terugkomen, hier rechtstreeks op het papier gestempeld en een keer op dessinpapier en uitgeknipt...
De hele set van Tim Holtz stamps Papillon is prachtig!


Een gedeelte van de tekststempel die ook op de voorkant is gebruikt, heb ik in de bookplate gestempeld.Gebruikte materialen van Creabest:
-Papier Kaisercraft, Chapter One Collection: Flourish, Encourage, Beginning
-Label manilla craft #8,
-Label craft #5,
-stempelset Tim Holtz stamps Papillon CMS106,
-stans Tim Holtz, Tags & Bookplates,
stans Bigz Die Hardware Findings,
-stans Bigz Die Weathered Clock,
-Gorjuss stempel I found my Family in a Book,
-Gorjuss stempel (staat nog niet in de webwinkel)
-Bloemen Color me Crazy, hydrangea,
-Brads American craft, Elegant,
-Distress Ink: tattered rose, vintage photo, walnut stain, black soot, weathered wood, pine needles, broken china, chipped sapphira,
-Glimmer Glam Mermaid.

Ga naar de website van Creabest Scrapbooking
Ga naar de webwinkel van Creabest Scrapbooking

1 opmerking: