woensdag 7 september 2011

Tim Holtz

Geschreven door Berthine

Afgelopen weekend was Tim Holtz heel eventjes in Nederland om workshops te geven aan winkeliers. Ik was één van de gelukkigen die de workshop mocht volgen, dus zondagochtend vroeg heb ik met veel plezier van alles geleerd over Distress Inkt, Stains, Stickles en Crackle Paint, Paint Dabbers, Perfect Pearls Mist en veel meer! Wat vooral erg leuk was, is dat hij de nieuwe Distress Stain Picket Fence ook in de workshop had verwerkt, waardoor ik daar gelijk een paar leuke nieuwe technieken mee heb geleerd.

Niet alle technieken waren nieuw voor me, dat kan ook niet als je al zoveel werkt met de inkten e.d. van Tim, maar ik heb wel een aantal goede tips gehad.

We hebben tijdens de workshop de technieken verwerkt op tags, hieronder zie je een deel van wat Tim Holtz ons heeft laten zien met de verschillende inkten e.d.:

Bij deze tag hebben we eerst kleur aangebracht met verschillende kleuren Distress Inkt en de Ink Blending Tool. Vervolgens hebben we er water op gespat. De tag is vervolgens afgewerkt met een stempel met Archival Ink.


Op deze tag zit een stukje Kraft Resist papier, dat is gekleurd met een Distress Stain. De Distress Stain is ideaal als je een wat groter vlak wil kleuren, omdat het lekker vloeibaar is. Daarna is er met Archival Ink overheen gestempeld.


Bij deze tag is gewerkt met de Distress Stains, een paar 'gewone' kleuren en de Picket Fence. De Distress Stains zijn aangebracht op het Craft Sheet en daarna is de tag erdoorheen getrokken. Door de Picket Fence krijg je een beetje een pastel en marmer effect. De tag is afgewerkt met een aantal stempels met Distress Ink en Archival Ink.


De vlinders op deze tag zijn gestanst uit chipboard of grungeboard. Daarna zijn ze bedekt met Distress Crackle Paint Clear Rock Candy. Zodra dit droog was, is er kleur in de breuken aangebracht met de Distress Stains. De tag zelf is ook gekleurd met Distress Stains en daarna bestempeld met Archival Ink.


Het hart op deze tag is gestanst uit grungeboard of chipboard en beplakt met tissue tape. Dit is gekleurd met Distress Ink met een Ink Blending Tool. Vervolgens is er een laag Distress Stickles Clear Rock Candy op aangebracht. De kleur van de Distress Ink wordt hierdoor een stuk helderder en de Distress Stickles zorgen ervoor dat het net lijkt alsof er een suikerlaagje op het hart zit. De tag zelf is gekleurd met de Distress Ink met een Ink Blending Tool en bestempeld met Archival Ink.


Op deze tag is eerst gestempeld met de Paint Dabber Snow Cap (wit). Als dit eenmaal droog is werkt dit als resistlaag. Er is kleur aangebracht met Distress Inkt en de Ink Blending Tool. Daarna maak je een stukje keukenrol nat en veeg je zachtjes over de tag, de inkt haal je daarmee van de gestempelde afdruk af. Om het af te maken zijn er stempels op de tag gezet met Archival Ink.Deze tag is met een embossingsfolder door de Big Shot of Vagabond gehaald. Daarna ga je zachtjes met een Paint Dabber over het relief, waardoor alleen op de bovenliggende delen verf komt. Als dit droog is, breng je met een Ink Blending Tool inkt aan op de tag. Vervolgens ga je met een nat stukje keukenrol over de tag om de inkt van de verf af te halen. Op de tag zit een bloem van Glassine, dit is papier met een bijzondere coating die erg grappig reageert wanneer je het kreukelt, het lijkt dan een beetje op leer.


Natuurlijk heb ik ook wat foto's tijdens de workshop gemaakt:

Na de workshop moest ik natuurlijk ook even met Tim zelf op de foto:


Ik was trouwens niet alleen, ik had ook mijn zus Marileen bij me:


En Tim had nog wat voorbeelden bij zich die ik op de foto mocht zetten:Na de workshop zijn Marileen en ik gaan shoppen voor de winkel, wat resulteerde in een aantal leuke nieuwe artikelen naar aanleiding van de workshop. Nieuw in ons assortiment hebben we de Distress Crackle Paint Clear Rock Candy, Distress Stickles Clear Rock Candy, Perfect Pearls Mist in een aantal kleuren (deze is niet op waterbasis en kan daardoor over de Distress Inkt en Stains heen gebruikt worden), Paint Dabbers in wit en metallic kleuren en Archival Inkt Jet Black en Coffee. Deze artikelen kun je terug vinden in de webwinkel door hier te klikken. 
De nieuwe kleuren Distress Stains waren vorige week al binnen gekomen en kun je vinden door hier te klikken.

Na de workshop heb ik Tim gevraagd of hij een catalogus van de Tim Holtz Idea-ology lijn wilde signeren voor één van jullie, en hij deed dat met liefde! We verloten deze gesigneerde catalogus!


We verloten de gesigneerde catalogus onder iedereen die van 8 t/m 28 september Tim Holtz of Ranger artikelen koopt in onze winkel of webwinkel. Voor elke 10 euro die je uitgeeft aan deze artikelen, stoppen we je naam en emailadres in een grote doos. Op 29 september trekken we hieruit de winnaar, deze krijgt de catalogus thuisgestuurd!

De volgende artikelen doen mee aan deze actie:
- Distress Ink
- Distress poeder
- Distress Stains
- Archival Ink
- Paint Dabbers
- Distress Crackle Paint Clear Rock Candy
- Distress Stickles Clear Rock Candy  
- Perfect Pearls Mist 
- Mini Misters 
- Craft Sheets
- Embossingspoeder
- Gesso 
- Heat it Heat tool
- Crackle, Enamel, Matte en Glossy Accents
- Cut 'n Dry Foam
- Alcohol Ink applicator en felt
- Ink Blending Tool en foam
- Craft Spinner
- Gloss Paper
- Glue 'n Seal
- Inky Roller
- Manilla Cardstock
- Craft Tags
- Multi-Medium
- Craft Scrubbie
- Sticky Back Canvas
- Tim Holtz gereedschap
- Tim Holtz stansen en embossingsfolders
- Tim Holtz stempels
- Tim Holtz idea-ology

Voorwaarden:
- Medewerkers en designteamleden van Creabest zijn uitgesloten van deze actie.
- Je naam wordt in de verlotingspot gedaan voor elke 10 euro die je per kassatransactie of bestelling uitgeeft aan de artikelen die hierboven genoemd zijn (Tim Holtz en Ranger merken). Geef je dus 20 euro uit aan deze artikelen, dan wordt je naam 2 keer in de pot gestopt, bij 30 euro 3 keer, enz.
- Bij een bestelling hoef je hier zelf niets voor te doen, wij stoppen je naam in de pot op het moment dat we de bestelling rapen.
- Aankopen en bestellingen buiten de actieperiode (8 t/m 28 september 2011) dingen niet mee.

Ga naar de website van Creabest Scrapbooking
Ga naar de webwinkel van Creabest Scrapbooking

4 opmerkingen:

 1. O wat top.
  Nu vind ik het nog "jammerder" dat je niet ziek was of in een superlange file terecht gekomen bent :-) Ik had het zo van je over genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie labels! Lijkt me erg leuk om mee te maken!
  Groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zie nu pas dit artikeltje en zie ineens mezelf naast je zitten, wist helemaal niet van welke winkel je was. Nog bedankt dat je een foto van mij met Tim wilde maken.
  Groetjes Tamara (blauwe t-shirt naast je aan tafel)

  BeantwoordenVerwijderen