donderdag 28 juli 2011

Silhouette Cameo, plaats nu je pre-order!

Geschreven door Berthine

Silhouette komt eind dit jaar met een nieuwe versie van hun buitengewone digitale snijmachine: de Silhouette Cameo!
cameo c cut out
De Silhouette Cameo snijdt 30,5 cm breed, je hoeft je scrapbookvellen dus niet meer bij te snijden om te gebruiken in de Silhouette! De Silhouette Cameo wordt geleverd met:
- De Silhouette Studio software voor Windows XP/Vista/7 en Mac OS X 10.5.8 en hoger (dezelfde software als al gebruikt wordt met de originele Silhouette en Silhouette SD)
- 51 exclusieve snij-designs
- Stekker en usb kabel
- 12"x12" (30,5cmx30,5cm) snijmat (een grotere snijmat van 30,5x61 cm zal apart verkrijgbaar zijn, zie hieronder)
- snijmesje
- downloadkaart t.w.v. $10
- Engelstalige basis handleiding
- Nederlandstalige uitgebreidde handleiding (wanneer je de machine bij ons koopt, wij schrijven deze zelf en voegen deze aan de doos van de machine toe)

De Silhouette Cameo kan net als de eerdere versies van de Silhouette machines letters en figuren snijden vanaf 0,6 cm. De Silhouette Cameo snijdt maximaal 30,5 cm breed, maar kan met snijmat (gebruik nodig voor o.a. papier) snijden tot 61 cm lang en zonder snijmat (bij vinyl, heat transfer en andere materialen die uit twee lagen bestaan) tot maar liefs 3,04 meter lang!
Er komen verschillende snijmatten voor de Silhouette Cameo. Er komt een standaard snijmat van 30,5x30,5 cm. Daarnaast is het mogelijk om een snijmat van 30,5x61 cm aan te schaffen (voor 2 scrapbookvellen, maar ook A3 past hierop) of een A4 snijmat (ideaal voor bijvoorbeeld print en snijbestanden, die je meestal op A4 zult uitprinten).
De Silhouette Cameo zal in te stellen zijn voor verschillende breedtes, waardoor je deze verschillende matten kunt gebruiken, maar ook alle materialen die Silhouette al aanbood, ook kunt gebruiken. Doordat je nu 3,04 meter lang kunt snijden kun je de volledige lengte van de rollen vinyl van Silhouette in één keer snijden!

De Silhouette Cameo heeft in vergelijking met de originele Silhouette en Silhouette SD een stillere motor, het geluid is ongeveer gelijk met een printer. De motor is ook erg sterk, waardoor er ook chipboard mee gesneden kan gaan worden.
De Silhouette Cameo kan gebruik maken van 2 verschillende soorten snijmesjes. Het snijmesje met de kapjes, zoals die ook gebruikt wordt door de originele Silhouette en Silhouette SD, zullen standaard nij de machine geleverd worden. Daarnaast komt er een verstelbaar mesje (vergelijkbaar met het mesje van de Cricut machines) die je kunt gaan gebruiken voor zwaardere materialen zoals chipboard.

cameo-splash-page

Klik hier om een pre-order (voorbestelling) voor de Silhouette Cameo te plaatsen. Je hebt hem dan als één van de eerste mensen in huis!
Chipboard snijden met het nieuwe mesje (leverbaar november/december 2011)

Met het nieuwe verstelbare mesje dat in november/december 2011 leverbaar zal zijn, zul je ook chipboard kunnen snijden met de Silhouette Cameo en Silhouette SD. De motoren van deze machines zijn sterk genoeg voor het chipboard. Wanneer dit mesje beschikbaar is, zullen we meer informatie hierover verzenden in onze nieuwsbrief en hier plaatsen op de site.
Silhouette Studio Designers Edition

Voor de ontwerpliefhebbers komt Silhouette dit najaar met een uitgebreider ontwerpprogramma (Silhouette Studio Designers Edition), waarmee je nog meer ontwerpmogelijkheden krijgt. De software zal nog meer bestandtypes kunnen openen dan de normale software kan openen en er zullen nieuwe en uitgebreidener bewerkings en ontwerpfuncties in zitten. De software maakt het nog makkelijker om designs aan te passen en geeft je meer mogelijkheden. Wanneer deze software wordt vrijgegeven zullen we een uitgebreid overzicht geven welke functies deze software biedt ten opzichte van de normale software, op dit moment hebben we deze nog niet. We zullen op dat moment een nieuwsbrief verzenden.
Andere nieuwe Silhouette artikelen van de CHA

Silhouette komt niet alleen met de nieuwe Silhouette Cameo, er zijn meer nieuwe artikelen gepresenteerd op de CHA. Allereerst komt er een vernieuwde versie van de hook, en er komt een spateltje, dus het wordt nog makkelijker om je designs los te halen van de mat! (leverbaar midden/eind augustus)
hook  spatula

Omdat het heat transfer zo populair is, brengt Silhouette vanaf midden/eind augustus Fabric Ink. Silhouette fabric ink is een schone, makkelijke manier om zelf stof te kleuren. Je hebt hierbij geen maskers, spatels en warmtelampen nodig en het proces is lekker snel. Je maakt met de Silhouette je mal in stencil vinyl, snij het design dat je wilt en plaats het op de stof. Mix je favoriete kleur inkt en breng het aan op de stof met een kwast of spons. Na 20 minuten kun je het stencil vinyl verwijderen en je werk is klaar! Elk flesje fabric inkt bevat 59 ml, daarmee kan je 5-10 projecten maken (afhankelijk van de grootte). De verschillende kleuren inkten zijn met elkaar te vermengen. Je maakt zo precies de kleur dit jij hebben wilt!
ink line up

Wij hebben hier al vraag naar gehad, en Silhouette zorgt ervoor dat het vanaf midden/eind augustus ook verkijgbaar is: starterpakketten van de verschillende Silhouette materialen. Elk pakket bevat designs, materialen, instructies en een ideeënboek. Sommige pakketten bevatten ook gereedschap, dit is afhankelijk van het materiaal.
heat transfer starter kit on white
rhinestone starter kit on white
vinyl starter kit on white
fabric ink starter kit on white
Al deze nieuwe artikelen zullen midden/eind augustus leverbaar zijn.

Ga naar de website van Creabest Scrapbooking
Ga naar de webwinkel van Creabest Scrapbooking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten