zaterdag 11 juni 2011

Papierfestival: Dubbelzijdig papier

Geschreven door Berthine

Veel scrapbookpapier is dubbelzijdig bedrukt. De meeste mensen gebruiken echter maar één kant. Toch kun je veel leuke dingen doen met de dubbelzijdige bedrukking van het papier. Hieronder geven we je een aantal voorbeelden en ideeën.

Allereerst is dubbelzijdig papier erg leuk bij het maken van doosjes, zo heb je namelijk gelijk een leuk aangeklede binnenkant van je doosje. Het doosje hieronder is gemaakt met de Silhouette SD van papier van de For the Record collectie van Echo Park Paper en versierd met Corrugated Shapes en Petaloo Canterbury Roses.

Naast het maken van doosjes, kun je in plaats van maar één zijde, ook allebei de zijdes van het papier terug laten komen op je layout. Je bouwt hierdoor meer diepte op in je layout, terwijl het je niet meer vellen papier kost. Op de layout hieronder, gemaakt door Meris, komen de zwarte stroken en de groene mat onder de foto van hetzelfde vel uit de Chapter One collectie van Kaisercraft. Uit hetzelfde vel zijn ook de vlinders gesneden met de Silhouette SD.

Lydia gebruikt op haar layout hieronder het dubbelzijdige papier door een deel van het papier om te vouwen. Dit geeft een leuk effect op de layout, gemaakt met papier van de Good Day Sunshine collectie van My Mind's Eye. Hetzelfde vel heeft ze ook gebruikt voor het matten van de foto's.We hopen je met deze voorbeelden wat extra ideeën te geven en je te inspireren om juist gebruik te maken van de dubbelzijdige bedrukking van de meeste vellen scrapbookpapier. Mocht je zelf nog een leuk voorbeeld of idee hebben voor het werken met dubbelzijdig papier, plaats dan een reactie bij dit bericht, het is altijd leuk om meer ideeën te kunnen delen.

T/m maandag hebben we het papierfestival en plaatsen we meer van dit soort berichten op het blog. Daarnaast krijg je t/m maandag 10% korting op scrapbookpapier in onze webwinkel en maak je kans op onze blogcandy!

Ga naar de website van Creabest Scrapbooking
Ga naar de webwinkel van Creabest Scrapbooking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten