zondag 12 juni 2011

Papierfestival: Bloemen maken van papier.

Geschreven door Berthine

Met papier kun je veel meer dan alleen scrapbooklayouts en kaarten maken. We laten je hier zien hoe je met papier bloemen kunt maken. De bloemen kun je los gebruiken, maak er bijvoorbeeld een boeket van (super leuk als cadeau!), maar je kunt ze ook als embellishment gebruiken voor je layouts of kaarten. Op home-deco projecten zijn ze ook erg leuk.

Als eerste wil ik je nogmaals het filmpje van Lydia laten zien dat ze gemaakt heeft voor Nationale Scrapbook Dag. Ze laat in het filmpje zien hoe je werkt met de Creatables van Marianne Design om 3d-bloemen mee te maken.Deze roosjes van papier heeft Lydia bijvoorbeeld gebruikt op de doosjes hieronder:Lydia heeft voor de doosjes papier gebruikt van Crate Paper, en roze en bruine verf.

Wat grotere bloemen kun je zelf in elkaar vouwen. Gebruik hiervoor niet te stevig papier, dik dubbelzijdig scrapbookpapier maakt het vouwen en in elkaar zetten lastig. Wat dunner dubbelzijdig scrapbookpapier, zoals het papier van Kaisercraft is zeer geschikt hiervoor.

Je begint met een vierkant stuk papier. Ik heb een stuk van 10 bij 10 cm gebruikt, een mooie maat voor de uiteindelijke bloem, maar groter of kleiner kan natuurlijk ook.Je vouwt het vierkant dubbel tot een driehoek. De kant van het papier dat je aan de buitenkant hebt, is de kleur die je bloemen krijgen.Vouw de buitenste punten omhoog naar de andere punt. Je krijgt nu weer een vierkant.Vouw dezelfde punten nu langs de vouw die je net gemaakt hebt terug. De punten wijzen nu naar buiten.Pak de punt en vouw het papier over de vouwlijnen die je net gemaakt hebt, naar buiten. Je krijgt nu een vliegervorm. Doe dit aan allebei de kanten.Vouw de bovenste punt van de vlieger naar beneden, vouw het op de lijn van de twee punten aan de zijkant van de vlieger. Je vlieger wordt een driehoek.Vouw de hoekjes die je net omgevouwen hebt, naar binnen, in de vlieger.Vouw de buitenste helft van de vliegers naar binnen.Dit deel van de bloem maak je af door deze vorm rond te plakken. De vliegerdelen die je naar binnen hebt gevouwen, plak je tegen elkaar aan om een bloempartje te maken.Maak 5 van deze bloempartjes en plak ze tegen elkaar aan.Je hebt nu een bloem. Maak er een steel aan, eventueel met blaadjes eraan. Maak meerdere bloemen om er een mooi bloemenboeket mee te maken.

We zijn benieuwd of jullie wel eens zelf bloemen maken van papier en hoe jullie dit dan doen?


Ga naar de website van Creabest Scrapbooking
Ga naar de webwinkel van Creabest Scrapbooking

1 opmerking:

 1. hoi meis
  dat ziet er super uit
  ik ben nog niet zo bezig met bloemen zelf maken
  elke keer kijk ik ernaar en besluit het dan toch niet te doen, iets houd me nog tegen, wat weet ik nog niet, de tutorial is geweldig meis
  liefs angelique

  BeantwoordenVerwijderen